VALHAL Grundejerforening | Neder Vindinge | 4760 Vordingborg      Thorsvej | Lokesvej | Nornevænget | Baldersvej | Odinsvej | Ydunsvej | Freiasvej

VALHAL  |  Aktive nabohjælpere

I VALHAL Grundejerforening nabo-netværker vi med nabohjælp.dk's App, udviklet af Naboor, TrygFonden og DKR

Log-in på din nabohjælp-profil eller opret en.

Tillad at app'en sender dig beskeder.

Kun sådan vil du få beskeder fra dine naboer og dit netværk, når de observerer noget i området.

Som en sikkerhed for at du bor på adressen og du er den person, du udgiver dig for, skal alle verificeres af Nem-ID

Efter verificering skal du lave en 4 cifret kode, så du hurtigt vil kunne åbne nabohjælp.

Derefter er det tid til at tilpasse din/jeres profil.

Hvad må andre se om dig?

Du skal nu bestemme hvor synlig du ønsker at være på nabohjælp.

Vil du vise:

1. din adresse (anbefales)

2. dit navn

3. din mailadresse

På "knappen" nederst i venstre side, kan du justere, hvor stort dit nær-område skal være. Du kan med det samme se, hvem af dine naboer, der er med i nabohjælp og det totale antal profiler du vil få advarsler fra.

På "knap" 2 kan du oprette dine ferier og tidspunkter du er væk. Det er også HER du kan lave dit eget ferie-hjælper-netværk med naboer du stoler på og som skal have besked, når huset er tomt.

Når du har trykket på INVITER er det nemt at lave dit betroede netværk. Du zoomer bare ind i billedet og trykker på adressen, så sendes en invitation til  den pågældende nabo.

På "knap" 3 kan du advare ALLE i dit nærområde om indbrud eller mistænkelig adfærd.

Når du skriver en besked kommer den ud til alle andre nabohjælpere inden for en radius på ca. 1 km.

Du er nu klar til at bruge nabohjælp aktivt.

App'en giver også mulighed for at spørge om hjælp til stort og småt, dette kan gøres på "knap" 4 i nederste menu.

Hent NABOHJÆLP til din SMARTPHONE fra

Google Play eller App Store den er gratis.

Gode råd fra politiet

Vi ved, at der sker flere indbrud i storbyer end i provinsbyer og på landet. Vi ved også, at de fleste indbrud sker, når folk ikke er hjemme - og i ferieperioder er risikoen allerstørst for at få indbrud i sin bolig. Men man kan selv gøre meget for at sikre sit hjem. Her er en række tips til, hvordan man kan forebygge

Indbrud

• Snak med dine nærmeste naboer om nabohjælp – hold øje med hinandens boliger.
  • Beskyt din egen bolig med gode låse, døre og vinduer.
  • Se på dit hus med tyvens øjne.
  • Luk og lås døre og vinduer, når hjemmet forlades.
  • Sæt værdier, så de ikke er synlige udefra.
  • Lås værktøj og haveredskaber inde – stigen fastlåses, så tyven ikke kan bruge den.
  • Opsæt evt. bevægelsessensorer, der tænder lys udenfor.
  • Undgå at du eller dine børn fortæller på internettet, at I er bortrejst.
  • Sørg for at skraldespanden ikke står tømt gennem en længere periode.
  • Lad et enkelt lys eller fjernsynet være tændt, så huset ikke ser forladt ud.
  • Lad i det hele taget din bolig fremstå som om "der er liv".

Hvis tyven er kommet ind

Hvis tyven er kommet ind i din bolig, har du stadig mange muligheder for at sikre dig mod, at tyven stjæler dine ejendele:

• Anskaf dig en værdiboks til penge, smykker og mindre værdigenstande.
  • Skriv serienumre ned og tag billeder af dine værdigenstande.
  • Du kan mærke dine ting, for så har tyven sværere ved at afsætte dem, og lader dem måske ligge.
  • Du kan overveje at få en tyverialarm, hvis du fx rejser meget eller bor i et område med mange indbrud.

På Det Kriminalpræventive Råds hjemmeside www.dkr.dk og på www.stopindbrud.dk kan der læses mere om, hvordan man forebygger indbrud.

Hjælp politiet – hold øje og ring 114

Nabohjælp og generel opmærksomhed i lokalområderne er en uvurderlig hjælp i kampen mod indbrudstyve.

En af de mest effektive metoder til at undgå og forebygge indbrud er, når borgerne hjælper politiet ved at holde øjne og ører åbne i deres lokalområde og slå alarm, hvis de opdager noget mistænkeligt.

Det er der heldigvis mange, der gør, og kontakter politiet på 1-1-4, hvis de opdager et eller andet, der virker mærkeligt i deres lokalområde. Det kunne fx være en kassevogn, der kører langsomt rundt i kvarteret, lys eller aktivitet ved et hus, hvor ejeren ikke er hjemme, eller ukendte personer, der virker mistænkelige.

-  Men vi kan sagtens bruge endnu flere opkald fra årvågne borgere. Hvis borgerne fungerer som vores øjne og ører i deres lokalområde, og ringer til os, så snart de opdager noget mistænkeligt, så gør vi alt, hvad der står i vores magt for at levere en hurtigt og effektiv indsats og få anholdt gerningsmændene. På den måde kan vi sammen få fanget indbrudstyvene, appellerer politiinspektør Thorkild Steen Jensen.

Læg mærke til

Hvis man som borger ser noget, der er ud over det sædvanlige, og som virker mistænkeligt, så skal man ikke tøve med at ringe til politiet på telefon 1-1-4. Det kunne fx være:

• En kassevogn, der ikke plejer at holde på vejen.
  • En bil, der kører langsomt forbi – og måske flere gange.
  • Nysgerrige personer, der ikke virker, som om de hører til i området.
  • Lys eller aktivitet ved huse, hvor ejeren ikke er hjemme.
  • Personer, der ringer på, under mærkelige påskud.

Ring altid til politiet på 112, hvis du ser et indbrud, der er i gang.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har hovedstation i Næstved og dækker den sydlige del af Sjælland samt Lolland og Falster med lokalstationer i Slagelse, Vordingborg, Nykøbing F. og Nakskov samt udlændingekontrolafdelingen i Maribo.

Sideansvarlig:

Jesper Sandbirk