Nyhedsarkivet | Tidligere nyheder og servicemeddelelser fra 2015

28. december 2015

Godt Nytår

Året nærmer sig sin slutning, det er tid til at gøre status.

På nettet blev valhal-gf.dk igen godt besøgt.

Fra Danmark har 2.930 været forbi vores sider, alene fra Region Sjælland er tallet 2.369 besøgende.

Det er blevet til over 90 nyheder/servicemeddelelser på forsiden og mange tilretninger på undersiderne. I ønskes et godt nytår - håber vi alle ses til nytårstaffel, lørdag den 9. januar 2016 kl. 15:00.

Årets top 5:

1. Nyheder  -  2. Generalforsamling  -  3. Bestyrelsen | Økonomi  -  4. Nyhedsarkivet  -  5. Om Valhal

7. december 2015

Sæt X i 2016-kalenderen

Lørdag den 9. januar 2016 afholder grundejerforeningen, traditionen tro, nytårskur. Propperne springer og vi nyder den hjemmelavede kransekage, imens vi hilser og skåler godt nytår til alle naboerne.

Der vil blive udsendt mail med tid og sted, samt reminder-SMS et par dage før. Men allerede nu kan der sættes kryds i kalenderen, lørdag den 9/1-2016. Vi håber rigtig mange, igen i år, vil kigge forbi. Mvh bestyrelsen

24. november 2015

Regnvandsbrønd tilstoppet

I forbindelse med oprensningen af vores regnbrønde, konstaterede slamsugerfirmaet, at vi havde en brønd der er tilstoppet. Der ligger en hård "masse" i bunden, som bevirker, at der nu kun er plads til 2 cm slam (normalt 50-60 cm). Vi har derfor bestilt et kloakfirma, der skal se på skaden. I værste fald skal hele brønden udskiftes. Det er foreningen der skal servicere og vedligeholde vejristen, brønden og rørsystemet med hensyn til regnvand, så alle opfordres til ikke at bruge dem som "skraldespand" samt at huske på, at vandet ender i de 2 søer, med et rigt dyreliv, så malerrester, sæbevand m.v. skal også i den rigtige kloak.

16. november 2015

En enkelt lampe lyser stadig "forkert"

I den tætte aftentåge, er det tydeligt at der stadig er en enkelt lampe der er fejlmonteret, på Odinsvej. Det er lampe nr. 4 (i skel til Ydunsvej 1) der, som det ses på billedet, lyser både kraftigere og længere end de "rigtige" lamper. Kommunen er informeret.

14. november 2015

Hus til salg i VALHAL Grundejerforening

Huskøbere, der ønsker at købe hus i vores område, har nu 2 huse at vælge imellem på Baldersvej, da nr. 1 netop er sat til salg.

Huset sælges på selvsalg.dk, læs/se mere HER

13. november 2015

Hård kuling

DMI's varslede vindstød af stormstyrke udeblev, heldigvis.

Men vi gik ikke helt ramt forbi, antenneforeningens vindmåler målte nemlig  vindstød af hård kuling kl. ca. 22, her til aften.

Det lokale vind og vejr kan altid følges på: knv-al.dk

DMI's vindskala kan findes her: Beaufort vindskala

12. november 2015

3 af 4 lamper udskiftet

SEAS-NVE var i går ude at tjekke, om der var fejlmonteret lamper på Thorsvej og Odinsvej. Det viste sig at 3 af lamperne var for store i effekten (watt), de er nu udskiftet så alle lamper gerne skulle lyse lige meget og ikke mindst lige langt. Samtidig kan de "forkerte" lamper, komme op de rigtige steder.

11. november 2015

4 lamper skal tjekkes

Enkelte af de nye LED lamper, der blev monteret i sidste måned på Thorsvej og Odinsvej er måske forkerte. Lampe nr. 8 på Thorsvej (billede) lyser meget kraftigt både for-og bagud. Lampe nr. 4,6 og 7 på Odinsvej oplyser også hækken på modsatte fortov, dog ikke nær så kraftigt. Kommunen vil få tjekket om der ved en fejl er taget lamper fra en forkert kasse, da de nye LED lamper bliver leveret i 3 forskellige watt størrelser.

"Vi kommer jo til at mangle dem et andet sted, hvis vi har fået sat en forkert størrelse op her" lyder det fra den ansvarlige, der står for hele udskiftningen.

5. november 2015

Generalforsamling i Lokalrådet

Lokalrådet for vores område, afholder generalforsamling onsdag den 18. november 2015.

Dagsorden kan ses i denne uges udgave af Sydsjællands Tidende eller via dette link.  Lokalrådet arbejder på at få Vordingborg Forsyning til at komme og fortælle om den aktuel status på fjernvarmeprojektet.

29. oktober 2015

Husk aflæsning

Det er på lørdag, den 31. oktober, der er frist for aflæsning af vandmåler.

Aflæsningen kan foregå på følgende måder:

1. Benyt udsendte aflæsningskort, afleveres eller sendes til Kastrupvej 22 (OBS ny adresse i forhold til tidligere år)

2. Online på dkvand.dk Du skal kende dit forbruger & Måler nummer.

28. oktober 2015

Nyt lys også på Odinsvej

SEAS-NVE har i dag afsluttet 1. etape i forbindelse med udskiftning af gadelamper. Så nu er der LED-lys og lavt strømforbrug på Thorsvej og Odinsvej.

Det er endnu ikke besluttet, hvornår lamperne på sidevejene skal udskiftes.

23. oktober 2015

Endnu en fejlmeldt gadelampe

Gadelampen på Odinsvej 10-16 er i dag blevet fejlmeldt til forsyningen.

Fejlmeldingen blev sendt til grundejerforeningen via vores kontaktformular

22. oktober 2015

Er der stadig forbindelse?

Her til aften er der udsendt mail til alle medlemmer af VALHAL Grundejerforening. Det er for at sikre, at vi stadig har de rigtige kontaktoplysninger og derfor vigtigt de bliver besvaret som beskrevet i mailen. De medlemmer, der ikke reagerer på mailen vil modtage en reminder og svares der heller ikke på den, kommer den i jeres "analoge" postkasse. På forhånd tak for hjælpen.

20. oktober 2015

Cykeltyveri

Natten til i dag (tirsdag den 20. okt) har Nornevænget 2 været udsat for tyveri af en TREK MOUNTAIN BIKE. Cyklen var låst og stod i deres baggård.

Måske er den smidt i vores område, så ser I en mtb ligge et sted, så kan det være den.

Hvis nogle har bemærket noget mistænkeligt i nat, så kontakt 1-1-4 eller Nornevænget 2. Stort billede kan ses på VALHAL's facebookside

17. oktober 2015

God lysspredning

De første 6 nye gadelamper der er monteret på Thorsvej, har givet mere lys på vejbanen, de "sorte huller" er udjævnet med den nyeste spredningsteknik. Som det ses på billedet, så kastes lyset langt ud over vejbanen og til begge sider, alt imens der stort set ikke kastes lys bagud i haverne. Det er efter planen den type lampe, der skal monteres på alle vores veje, i første omgang dog kun på Thorsvej og Odinsvej, sidevejene skulle følge i 2016.

17. oktober 2015

2 gadelamper mere, uden lys

I takt med at SEAS-NVE udskifter gadelamperne på Thorsvej, springer pærerne på Odinsvej.

Her til aften er lampen på hjørnet af Freisavej og lampen ved Odinsvej 9 blevet fejlmeldt. Begge er nu indberettet til forsyningen.

15. oktober 2015

Nye gadelamper

I dag startede SEAS-NVE på udskiftning af gadelamperne på Thorsvej formentlig efterfulgt af Odinsvej de kommende dage.

Det er, som tidligere beskrevet, LED-lys der udskiftes til.

Senere følger sidevejene. Udskiftningen er en del af den kontrakt SEAS-NVE "vandt" i december 2014, der blandt andet indeholder udskiftning af ca. 600 gadelamper til LED-belysning i hele kommunen.

13. oktober 2015 (billede fra nettet)

STOFA fortsat nede

Det er et hoved-fiber-kabel mellem Næstved og Vordingborg der mandag eftermiddag blev gravet over. Kablet ligger ifølge vores oplysninger i ca 3 meters dybde, hvilket gør reparationen meget besværlig. STOFA forventer først signal i dag ved 17-tiden, altså mere end 24 timer efter uheldet.

Følg med på antenneforeningens facebookside hvor der løbende informeres om arbejdet med at reetablere TV, internet og telefoni.

12. oktober 2015

Endnu en defekt gadelampe

Den 6. lampe på Thorsvej (hjørnet af Nornevænget) lyser ikke.

Vi har nu 2 defekte lamper på Thorsvej, de er begge fejlmeldt.

12. oktober 2015

STOFA har nedbrud

Stofa er her til eftermiddag ramt af større nedbrud, det rammer både TV, internet og telefoni. Der er teknikere i gang og der kan løbende følges med på STOFA's hjemmeside

Det er et større fibernedbrud på midtsjælland.

Følg med på antenneforeningens facebookside

5. oktober 2015

Defekt gadelampe

Den første gadelampe på Thorsvej lyser ikke, det er fejlmeldt hos kommunen.

Ser I fejl på gadelyset, så kan fejl indrapporteres til kommunen via deres smartphone-app (Vordingborg kommune giv et tip) eller direkte på kommunens hjemmeside via dette link: GIV ET TIP

I kan også skrive til grundejerforeningen og vi tager kontakt.

1. oktober 2015 (billede fra Home)

Hus til salg i VALHAL Grundejerforeninng

Så er det muligt selv at bestemme sin nye nabo!

Kender I til venner eller familie, der ønsker hus i vores område, så er der netop nu hus til salg på Thorsvej 4.

Salgsopstilling, pris og billeder kan ses på mæglers hjemmeside:  www.home.dk

1. oktober 2015

Lokalrådet på facebook

Kastrup, Neder Vindinge og Næs Lokalråd er kommet på facebook, her kan du følge deres arbejde, stille spørgsmål og kommentere på opslag.

Du finder siden HER (åbner facebook)

27. september 2015 (billede fra nettet)

Gratis tilslutning frem til medio 2016

Vordingborg Forsyning har som bekendt beslutet at fører fjernvarme ud til vores område. På forsyningens hjemmeside skriver de at tilslutningerne på de første veje vil ske i foråret/sommeren 2016, de skriver samtidig at tilbudet om gratis tilslutning og fast pris på instalation forlænges. "Vores gode tilbud om ingen tilslutnings- og stikbidrag (= gratis tilslutning) står ved magt indtil videre (= i princippet indtil at vi ikke længere graver i området." Ligeledes informerer de om håndværkerfradraget, der gør projektet lidt billigere for den enkelte "Installeringen er omfattet af bestemmelserne om Håndværkerfradrag, der fra 2016 af er på 12.000 kr. pr person over 18 år i husstanden - uanset om det udføres af eget valgt VVS-firma eller via vores standardtilbud." VALHAL's bestyrelse vil indhente oplysninger om hvor stor tilslutning der er på vores veje, så vi har et overblik over det kommende gravearbejde på de veje hvor vi har vedligeholdelspligten.

26. september 2015

Vej og Park, kigger på det

Vordingborg Kommunes Vej-, Park- og Havneservice, undersøger muligheden for at klippe og beskære langs Thorsvej. Vi har ønsket, at der bliver klippet ind, så beplantningen kommer til at fremstå som et lige stykke, i stil med en hæk, hvilket vil gøre det nemmere for de grundejere, der holder græsstykket, at slå dette. Det ønske undersøger driftlederen for Kommunens Grønne Projekter muligheden for at opfylde.

25. september 2015

Luft til hækken

De medlemmer, der har grund ud imod sø-området får nu luft og lys til hækken. Kommunens Vej-, Park- og Havneservice har klippet en passage på ca. 1 meter, foreløbig ved Nornevænget og Baldersvej. Læ-bæltet bag ved Ydunsvej bliver også tyndet ud, dette sker i den kommende tid.

24. september 2015 (billede fra nettet)

Fjernvarmeprojekt godkendt

Vordingborg Forsynings bestyrelse nikkede i går ja til at føre fjernvarmen til Kastrup og Neder-Vindinge. Søren Mikkelsen, direktør i Vordingborg Forsyning, fortæller, at de nu går i gang med planlægningen af det kommende gravearbejde, der forventes opstartet i begyndelsen af 2016 og stå på i et års tid. VALHAL's bestyrelse vil løbende være i dialog med forsyningen omkring det kommende arbejde på og omkring vores veje.

5. september 2015 (billede fra Home)

Hus til salg i VALHAL Grundejerforeninng

Så er det muligt selv at bestemme sin nye nabo!

Kender I til venner eller familie, der ønsker hus i vores område, så er der netop nu hus til salg på Baldersvej 4.

Salgsopstilling, pris og billeder kan ses på mæglers hjemmeside:  www.home.dk

27. august 2015 (billede fra nettet)

Forsyningen sætter ind med SMS-slutspurt

Vordingborg Forsyning vil i de kommende dage sende SMS'er til de husstande der endnu ikke har taget beslutning om fjernvarme.

Tilbudet om "gratis" tilslutning forlænges til medio september, hvor bestyrelsen for Vordingborg Forsyning skal træffe den endelige beslutning.

Den nuværende forhåndstilslutning er dog så stor at Søren Mikkelsen, direktør i Vordingborg Forsyning med 99,99% sikkerhed i stemmen siger, "vi kommer i jorden, det kan I godt regne med." og fortæller uddybende om hvorfor de vil udsende reminder SMS'er, selv om den oprindelige frist er udløbet "Tidligere projekter har vist op til 20% tilslutninger yderligere, når gravemaskinerne går i gang, det er dem vi skal have fat i nu, så de også kan spare de 20.000,- og så vi kender det rigtige antal og dermed kan forhandle bedst mulig pris med entreprenører og leverandører." Siger Søren Mikkelsen.

25. august 2015

Sidste sommertømning

Tirsdag den 25. august 2015 er sidste gang med sommertømning i denne omgang, frem til næste sommer er de fleste af os tilbage på 14. dages tømning igen.

Næste gang skraldebilen kommer er således 8. september 2015

14. august 2015 (arkivbillede)

Endnu ikke endeligt besluttet

Officielt udløber fristen for "gratis" tilslutning til det evt. kommende fjernvarmeprojekt i Neder Vindinge, i morgen den 15. august 2015. Men forsyningen er endnu ikke kommet helt op på de ønskede 400 tilmeldte, så fristen forlænges, foreløbig frem til september. "Det ser ud til at vi nok skal komme i mål, det tager bare længere tid end vi har regnet med, jeg er 99,9% sikker på at projektet bliver gennemført". Sådan lyder det i dag fra Søren Mikkelsen, direktør ved Vordingborg Forsyning, der videre fortsætter "Vores driftleder John Olsen har stadig mange husejere han mangler at besøge, stort set hver gang John kommer hjem fra et energibesøg, har han en underskrevet kontrakt med hjem. Vi har et eksternt firma til at tage sig af erhvervskunderne, her mangler vi også tilbagemeldinger". De husejere som allerede har tilmeldt sig projektet, vil modtage et status-brev, imens vil Vordingborg Forsyning gå fra dør til dør hos dem der endnu ikke har taget stilling.

13. august 2015

Forberedelser til LED-lys i gang

SEAS-NVE har i dag, i forbindelse med forberedelserne til LED-gadelamper, udskiftet de såkaldte sikringselementer i de høje lysmaster på Thorsvej og Odinsvej. Enkelte steder har hækken vokset ud over skel, og det har været nødvendigt at klippe hul i hækken for at kunne arbejde. Sikringselementet lovligøres med udskiftningen fra klasse I til klasse II element. Lamperne på de øvrige veje skal også have nye sikringselementer inden der kan monteres nye lamper, så er jeres hæk også blevet lidt for "tyk", så har I nu selv mulighed for at udbedre dette inden SEAS-NVE skal i gang på stikvejene. Arbejdet her er en del af den kontrakt som SEAS-NVE har indgået med Vordingborg Kommune og som løber frem til 2018.

12. august 2015

Brønde oprenset

Slamsugerfirmaet Svego har i dag, som del af vejvedligeholdelse, oprenset alle foreningens 43 vejbrønde. Der blev oprenset 3,5 tons slam.

Bestyrelsen vil på næste møde drøfte en fremtidig plan for oprensningerne og om det skal sættes mere i system.

Svego kunne i øvrigt meddele, at det ikke kun er regnvand der havner i brøndene, i flere af dem er der "byggeaffald" i form af beton/cement/maling der er størknet og derfor ikke kan komme op, det betyder at pladsen til slam er betydeligt mindre og at det dermed kan havne i vandlåsen og lave prop.

Så brug venligst ikke vejristen som "skraldespand" og husk i øvrigt på at vandet ender i søerne, hos frøer, fisk og fugle.

Brøndene blev sidst renset i 2011.

11. august 2015

Oprensning bliver forsinket

Tirsdagens kraftige regn over Sydsjælland, har givet travlhed hos Svego, det bliver derfor først i eftermiddag eller onsdag at vi får oprenset vores vejbrønde og ikke som annonceret på SMS-Service, idag ml. 08-12

7. august 2015 (billede fra nettet)

Oprensning af regnvandsbrønde

Tirsdag den 11. august 2015 er der bestilt slamsuger, her bliver alle foreningens 43 regnvandsbrønde, langs med kantstenen, oprenset. Det er derfor vigtigt, at der ikke parkeres oven på brøndristene denne dag.

Der vil blive udsendt info-SMS lige før arbejdet påbegyndes.

31. juli 2015

Vejbelysning igen på dagsordnen

I et større kommunalt "sparekatalog" er vejbelysningen på private fællesveje igen dukket op. Teknik og Miljøudvalget skal igen drøfte om drift og vedligehold af vejbelysningen på blandt andet vores veje skal overdrages til borgerne.

Omkring vejbelysning på private fællesveje ( læs hele teksten her ) står der blandt andet, at kommunen vil kunne spare 200.000 kr. i 2016 og 400.000 kr. i årene fremover. Dette kan kun være på driften, så vi må antage at den udskiftning der er planlagt og igang, fortsætter og at vi, måske før 2018, som er det tidspunkt kontrakten med SEAS-NVE løber til, skal overtage driften af foreningens 42 gadelamper. Det er ikke kun strømudgiften der får kommunen til at se på muligheden for at sende regningen videre, det er også for at få ensrettet kommunens behandling af borgere på private fællesveje "Der er en skævhed i vores kommune, der stammer tilbage fra kommunesammenlægningen. Der var forskellige ordninger i kommunerne, og det skal vi have rettet op på. Vi synes, det er noget rod" siger udvalgsformand Thomas Christfort (K) til avisen Sjællandske. Til samme avis har VALHAL's formand blandt andet udtalt "Det er tudsegamle lamper fra 1978. Vi vil ikke overtage nogle udfasede gamle anlæg, vi ikke kan få reservedele til. Vi kan se, Seas-NVE har udskiftning af vores lamper med i det udbud, de vandt i år, så det vil vi holde kommunen fast på". Kommunens budget skal besluttes til oktober, så derefter ved vi mere om udfaldet.

30. juli 2015

Ny skolebusordning udsat

Kommunens nye skolebusordning der skulle træde i kraft om små 2 uger, har vist sig at være så fyldt med fejl og uhensigtsmæssigheder, at den sparkes til hjørne. Så områdets skolebørn kan foreløbig frem til jul, tage skolebussen, fra Granvej og Gammelsøvej som altid.

Læs mere info HER

27. juli 2015

Bedre oversigtsforhold i sigte

Flere har ytret sig om de dårlige oversigtsforhold, når man skal ud fra Granvej til Næstvedvej. Det er især efter Kommunens nye græsslåningsmønster, at det i perioder er meget svært at se bilerne der kommer imod en. Efter at flere har påpeget de svære forhold har Kommunen lovet bedre oversigt.

I en mail fra driftplanlægger Thomas Eglin, lyder det sådan:


"Der skal altid være fri sigt ved vejudmundinger, så der ikke opstår farlige situationer.

Ved en hastighed på 80 km/t skal oversigtslængden som udgangspunkt være 240 meter, målt fra tilkørselsvejen (ved 70 km/t dog lidt kortere), hvorfor græsset også skal slås et stykke længere ind mod Vordingborg, end bakkens ’højdepunkt’.

Jeg har bedt kommunens driftsafdeling være opmærksom på, at de får slået græsset i god tid, og før at det hindrer udsynet, når man skal ud på Næstvedvej fra Granvej."

Hvis I har noget, I mener kommunen bør kigge på/tage sig af, så kan der sendes en besked via dette LINK

16. juli 2015 (Billede fra Facebook)

Husk nabohjælp

Jyske politikredse advarer på Twitter:

"Mulige indbrudstyve efterlader ting i indkørsler

Søndag 12. juli om aftenen gik to mistænkelige personer rundt på Højvangen i Hjørring og kiggede ind ad vinduer.

Personerne efterlod genstande i indkørslen til nogle af husene. Personerne forsvandt, da de blev opdaget. Fjern kryds på din dør, øldåser osv. smidt i din have eller indkørsel. Det kan være indbrudstyve, der tjekker, om du er hjemme."

I dag er dette billede lagt på Facebook, ef en bruger fra "4760 hjælper hinanden", så trixet bruges også her. Så en opfordring til hundelufterne om at være opmærksomme og til alle om at skrive jer på nabohjælp.dk , så vi ved, hvor der skal holdes ekstra øje. Mere info under punktet NABOHJÆLP

13. juli 2015

Nye regler for hjørnegrunde

I 2015 er der kommet nye og mere klare regler for grundejerens pligter i f.b.m. snerydning, glatførebekæmpelse og renhold.

Grundejeren skal renholde og snerydde som vist på billedet, ikke kun på det fortov, som der er udgang til, det slår Vejdirektoratet fast (Læs mere her)

Vordingborg Kommune har udarbejdet en folder der skitserer de forskellige kombinationer af kommunale/private fællesveje (Læs uddrag her)

9. juli 2015

Halvvejs med 50%

"Det går ikke så stærkt som vi havde håbet, det kniber med at få underskrifter" Sådan lyder det i dag fra John Olsen fra Vordingborg Forsyning, på spørgsmålet om, hvordan det ser ud her halvvejs i tilmeldingsperioden til fjernvarme i Kastrup og Neder Vindinge.

Forsyningen har fået 95 tilmeldinger fra husejere og så er Troldeparken kommet med, de tæller yderligere 120, målet er 400 underskrevne kontrakter inden 15. august 2015. "Jeg tror stadig at det bliver til noget, jeg oplever stor interesse når jeg kører rundt i området" fortsætter John Olsen, som er den rådgiver man kan få gratis og uforpligtende ud og tegne og fortælle om, hvad der skal gøres på/ved ens hus. Vordingborg Forsyning har endnu ikke lukket nogle aftaler med byens lokale vvs-installatører, det forventer de dog snart at kunne gøre, så lige p.t. er det muligt at lave en bindende aftale med Forsyningen, hvor prisen er 30.000 kr. alt inkl.

Det kan blive dyrt at vente

Hvis du er ejer af et oliefyr eller ældre gasfyr og fjernvarmen kommer til vores område, så SKAL du skifte til fjernvarme, hvis dit fyr skal udskiftes, det er nemlig ikke lovligt at udskifte sit fyr, hvis der er fjernvarme i området. Prisen på 30.000,- forudsætter en underskrevet kontrakt med Vordingborg Forsyning inden 15. august. Efter denne dato stiger prisen til minimum 50.000 kr. for tilslutning og installation.

Læs mere info på www.vordingborgforsyning.dk

Billedet er fra Rosenfelts marker langs Brovejen, hvor hovedledningen der måske skal gå til Kastrup og Neder Vindinge, senere til Ørslev og Nyråd er på vej i jorden for at forsyne Vordingborg vest, via ny central på Kuskevej.

6. juli 2015

Nattens uvejr

Det varslede skybrud over Vordingborg, fra DMI udeblev heldigvis. Men det blev til en del lyn og torden over vores område, som det kan ses i videoen.

Optagelsen er lavet søndag den 5. juli, mellem kl 22:45 og 23:15.

4. juli 2015

Natmad til myrerne

Her sent lørdag aften er der "uddelt" natmad på alle veje. Langs fortove og kantsten på alle veje, er der her til aften drysset myregift. Så hvis nogle undrer sig over, hvor alle de små lyserøde "sukkerperler" kommer fra, så er forklaringen, at det er fra vores fælles beholdning.

1. juli 2015

www.valhal-gf.dk

Foreningens hjemmeside brugt flittigt, i første halvår 2015 var der 1.493 danske besøg på hjemmesiden, 1.233 af den fra Region Sjælland.

Top 5:

  1. Nyheder 
  2. Generalforsamling
  3. Bestyrelsen
  4. Nyhedsarkivet
  5. Nabohjælp

30. juni 2015

Nyt hjertestarterskab monteret

Foreningens nye hjertestarterskab, sponseret af TrygFonden er idag monteret og sat i drift. Fremover kan skabet åbnes med et hårdt slag mod den røde knap på fronten, dermed brydes et sikkerhedsglas og skabet åbner øjeblikkeligt. Skabet kan også åbnes uafhængigt af strøm, da det nu er 100% mekanisk. Skabet er forsynet med blæser, varme og blåt lys, åbnes skabet bliver lyset rødt og der lyder en "alarm" Mere info: HJERTESTARTER

26. juni 2015

Nyt hjertestarterskab på vej

TrygFonden har givet VALHAL støtte til udskiftning af hjertestarterskab. Tastaturkoden har vist sig at være en dårlig løsning på flere punkter.

  • Skabet kræver strøm for at kunne åbne, strømforsyning har tidligere været defekt.
  • Nummertastaturet er meget temperaturfølsomt, og har fejlet i test.
  • Skabet kan kun åbnes med kendskab til koden, har heldigvis ikke været et seriøst problem

Bestyrelsen lagde derfor, i det tidlige forår en ansøgning hos TrygFonden om penge til udskiftning fra tastatur til trykknap, den er nu godkendt og TrygFondens regionale råd for Sjælland støtter projektet med 7.000,-

Så snart udskiftningen er udført, vil der blive informeret her og på mail.

25. juni 2015

Luft til naboen

Der kommer luft mellem grundejernes hæk og læ-bæltet ved sø-området, det lover driftlederen ved Vej og Park i dag. Inden for kort tid vil kommunen sende et hold ud og fjerne en meter af deres beplantning, så der kan køres med en trillebør og hækken får lidt lys og luft. Senere på året (vinter 2015/16) vil læ-bæltet blive udtyndet og enkelte træer savet ned, så de kan genskyde fra bunden. Det er især slåen, der bliver fjernet og hassel der beskæres. Billedet er fra Baldersvej 7 og viser hvordan der kommer til at se ud, hele vejen langs læ-bæltet.

25. juni 2015

Mislykket projekt

"Det er et forsøg, der er gået galt" Sådan lyder det fra Driftlederen ved Vej og Park, Ole Sejr Jakobsen, da vi på dagens møde snakkede om, hvad der skulle have været et nyt skovstykke. Det er meningen at stykket ud for Odinsvej 13 / Ydunsvej 4 skal blive et lille skovstykke i stil med dem der er på den anden side af søen (ved Gammelsøvej). Området vil blive jævnet med jorden og om-plantet inden for det næste års tid, hvis Ole får det gennemført.

25. juni 2015

Bedre græsslåning på vej

Det er ikke så nemt at komme rundt om søen, ved Nornevænget/Lokesvej efter Kommunens nye græsslåningsplan. Men efter et "on-site" møde med den ansvarlige driftleder, vil der nu igen blive slået et spor, så der kan gåes hele vejen rundt om søen. Det er bag Lokesvej 4 og Thorsvej 4 samt husene på Granvej, det igen vil opleves at græsslåmaskinen kommer forbi.

24. juni 2015

10 af 11 opgaver udført

Det skrider fremad med vejarbejdet på vores veje.

Brolæggeren er færdig med alle de "mindre" opgaver, tilbage er kun opretningen af ca. 15 meter fortov på Odinsvej, som er "ødelagt" af mangel på ukrudts-/myrebekæmpelse. Dette arbejde afsluttes i denne uge, og afslutter de foreløbige opgaver i år.

Er der noget I mener vi har overset?, så send os en besked via KONTAKT

22. juni 2015

Opretninger godt igang

Vejarbejdet på vores veje er godt igang mange steder i disse dage.

Foreløbig 11 opgaver til en samlet pris på ca. 19.000,- er netop nu ved at blive udbedret. Opgaverne spreder sig over alle veje i grundejerforeningen. Så snart vi kender til Vordingborg Forsynings evt. graveplaner ifm. evt. fjernvarme vil der komme yderligere småopgaver til vores brolægger.

Er der noget I mener vi har overset?, så send os en besked via KONTAKT

15. juni 2015

I tvivl om fjernvarmen?

Mange medlemmer af VALHAL Grundejerforening skal tage en vigtig beslutning i den kommende tid. Skal naturgasfyret skiftes ud med fjernvarme? Vordingborg Forsyning har sendt alle et tilbud på ca. 30.000,- kr. (for naturgas/olie-kunder). På dette LINK kan I lave en beregning, som viser prisforskellen mellem gas og fjernvarme og dermed se, om der er noget at spare ved at skifte.

Husk der også er andre muligheder hvis naturgassen skal udskiftes, f.eks. jordvarme eller Luft til Vand. Så snak evt med en energirådgiver, inden beslutningen tages.

15. juni 2015

Trædæk blev godkendt

Som vi skrev her på siden sidst i marts måned, så havde lokalrådet fået en bevilling på godt 52.000,- til et trædæk ved regnvands-søen i Kastrup.

Den er nu bygget og monteret, så hvis jeres aften-gå-tur kommer forbi, kan udsigten nydes siddende.

Trædækket er placeres mellem Bakkegårdsvej og Erantisvej i Kastrup.

12. juni 2015

Tilmeldingsfrist forlænget

Vordingborg Forsyning har forlænget fristen, med gratis tilslutning til, måske, kommende fjernvarme i Neder Vindinge. Sidste frist er ændret fra oprindelig 1/8-2015 til nu 15/8-2015. Alle husstande i Kastrup og Neder Vindinge har modtaget en kontrakt , der skal underskrives og returneres, hvis man ønsker at komme på fjernvarme. Dette vil, som der står i kontrakten, være gratis ved hurtig tilmelding. Udgiften på ca. 30.000,- til indvendig installation skal stadig betales af den enkelte husejer.

Projektet med fjernvarme i Kastrup og Neder Vindinge bliver kun gennemført, hvis 60% af husejerne tilslutter sig.

12. juni 2015

Vejarbejde

Foreningens brolægger opstarter med årets opgaver, torsdag den 18. juni.

Arbejdet består af 11 små opgaver, der alle er beskrevet på siden om vores VEJE |FORTOV Der er ingen opgaver som vil være længerevarende og ingen opgaver vil være generende for den daglige trafik og færdsel. Der vil løbende informeres her på nyhedssiden.

9. juni 2015

Sommertømning

Frem til 25. august 2015 får vi nu afhentet dagrenovation hver uge.

Beholderen vil ligeledes 1-2 gange i løbet af sommeren blive vasket i forbindelse med tømmedage.

30. maj 2015

Uge 23

Foreningen vil i næste uge, (23), starte på bekæmpelse af myrer. Ifølge vejrudsigten skulle vi komme ind i en tør periode, uden regn og det vil helt sikkert få myrene til at blive aktive og vi vil derfor strø lidt af det indkøbte granulat. Har I set steder med stor myreaktivitet, så giv os gerne besked via KONTAKT

26. maj 2015

Vejarbejde 2015

VALHAL Grundejerforenings vejudv. har gennemgået foreningens veje og fundet de opgaver, der skal bruges tid/penge på i år. Det er blevet til 11 mindre opgaver som vi har bedt vores faste brolægger, DT Brolægning fra Kastrup, om en pris på. Hvis vi bliver enige om prisen, vil arbejdet blive udført løbende hen over de kommende måneder.

Arbejdet der skal udføres er beskrevet på siden om VEJE | FORTOV

20. maj 2015

Over 200 til borgermøde

Vordingborg Forsynings borgermøde, omkring fjernvarmeprojektet i vores område var godt besøgt her til aften. Der blev orienteret om projektet, datoer og priser, mange havde spørgsmål i alle retninger. Tilbage står følgende (med udgangspunkt i skift fra naturgas til fjernvarme):

- Vi vil alle modtage brev inden for 14 dage, hvor vi skal tage stilling til og skrive under på om vi vil have fjernvarme?

- I Kastrup/Neder Vindinge er vi 731 mulige kunder, 60% SKAL sige ja!

- Er der ikke minimum 60% den 1/8-2015 bliver projektet IKKE til noget.

- Siger du JA inden den 1/8-2015, så er tilslutningen GRATIS (normalpris ca. 20.000,- kr.) Tilslutningen dækker alle de udvendige udgifter og materialer, inkl. DONGs gebyr for afmontering af gas.

- Prisen på det arbejde og de materialer som skal udføres indvendigt løber op i 30-35.000,- kr., som er "tjent hjem" i besparelse på ca. 8 år

- Bliver projektet til noget, starter det i foråret 2016 og forventes afsluttet (i hele området) efteråret 2017.

- Installationen tager ca. 2 dage og huset forventes kun at være "koldt" i 1 dag.

Læs mere info på www.vordingborgforsyning.dk eller stil spørgsmål på vores facebookgruppe, hvor der er oprettet en tråd til dette.

18. maj 2015

VALHAL imod beslutning

Vordingborg Kommune har besluttet at området Sagaparken, ved søerne, kun skal slåes 3-4 gange årligt. Der vil kun blive slået stier i græsset i samme frekvens som tidligere år. Det betyder, at ukrudtet har optimale vækstbetingelser, til gene for alle vores haver. Vi har skrevet til vores lokale politiker i Teknik & Miljø-udvalget, Carsten Olsen, og bedt dem om at genoverveje beslutningen. LINK TIL NOTAT (25Mb)  

Sjællandske skrev om vores utilfredshed, se artiklen HER

17. maj 2015

Borgermøde om fjernvarme

Vordingborg Forsyning afholder borgermøde om fjernvarmeprojektet i vores område, onsdag den 20. maj 2015 kl. 19:00 i Kastruphallen. Her vil der blive informeret om det kommende projekt, priser m.m.

Der bliver mulighed for at stille spørgsmål til både Vordingborg Forsyning og til rådgivningsfirmaet MOE. Det er IKKE nødvendigt med tilmelding til dette møde.

8. maj 2015

VALHAL's perle

Søen bag Nornevænget/Lokesvej tager sig rigtig flot ud for tiden, der er igen i år rigtig mange frøer, der er blishønsepar med 4-5 ællinger, der er fisk og ikke mindst fred og ro. Kommunen har været godt igang med at tynde ud i træerne. En tur på bænken eller gåtur hele vejen rundt kan kun anbefales.

VALHAL's sø-bænk er iøvrigt på facebook, så husk at "tjek-in"

Billedet er taget af Mette Lindblad fra Freiasvej

8. maj 2015

Kommunal besparelse "rammer" os snart

Grundejerforeningen erfarer at kommunen fremover kun vil slå græsset på fællesområdet ved søerne 3-4 gange årligt. Resten af året vil der kun laves "færdselsveje". Det kan vise sig at være en kedelig beslutning for de grundejere som bor tæt på, da bl.a. mælkebøtterne meget snart sender en byge af frø ind over vores område. Dette kunne undgås, hvis området blev holdt nede, som tidligere.

7. maj 2015

Pas på hækken

Grundejerforeningens vejudvalg har været på den årlige tur, ude at se på veje og fortoves tilstand. Vi er tilbageholdende med at lave de store reparationer, da det endnu ikke er afklaret, hvor der måske kommer fjernvarmerør i vores område. Vi så dog mange private hække, der voksede ud over skel, enkelte meget langt ud over fortovet. Så vi vil opfordre til, at der bliver klippet godt ind de berørte steder.

25. april 2015

Fælles kamp

Grundejerforeningen vil igen i år stå for bekæmpelse af myrer på vores fællesarealer. I den forbindelse indhenter vi p.t. tilbud på myregranulat fra forskellige firmaer, og foreningens medlemmer tilbydes produktet til samme fordelagtige pris, til bekæmpelse på egen grund. Dette vil der komme mail ud omkring, når den bedste pris er fundet. Læs mere om produktet HER

21. april 2015

Tilbud på algebehandling

Egedal Tagservice har sendt VALHAL Grundejerforenings medlemmer et tilbud på algebehandling af hustaget, med mulighed for yderligere rabat, hvis flere benytter sig af tilbudet. Tilbudet og kontaktoplysninger fremgår af brevet, som kan HENTES HER.

13. april 2015

Opfordring til betalings-service

Snart udsender Nets foreningens kontingentopkrævninger.

Der er p.t. 13 medlemmer, som ikke har tilmeldt indbetalingskortet til PBS. Det koster foreningen flere penge at udsende indbetalingskort, end at opkræve via PBS, så I opfordres hermed til at tilmelde jer automatisk betaling, med betalings-service  SÅDAN GØR DU

28. marts 2015

Små 52.000 kr. til trædæk

Lokalrådet har fået bevilget 51.750,- til et trædæk til en sø i Kastrup/Neder Vindinge. "Det er en form for træterasse, hvor der skal monteres nogle bænke, så man kan sidde og nyde vejret, vandspejlet og aftensolen" skriver Lokalrådet i en mail til VALHAL.

Desværre er det ikke en af søerne ved os, men et regnvandsbassin/sø ved Erantisvej/Bakkegårdsvej i Kastrup, der får fornøjelsen af det, hvis altså Lokalrådet kan få en byggetilladelse til projektet.

26. marts 2015

Generalforsamlingsreferat 2015

Referatet af årets generalforsamlingen, hvor 22 af foreningens 53 medlemmer deltog, er nu online under punktet: GENERALFORSAMLING

19. marts 2015

Nyvalg

Generalforsamlingen valgte her til aften Søren Jensen fra Baldersvej, ind som suppleant i bestyrelsen.

De medlemmer af bestyrelsen der var på valg i år, blev alle genvalgt. Bestyrelsens sammensætning og konstituering kan ses under punktet

  BESTYRELSEN

19. marts 2015

Billigere kontingent vedtaget

Generalforsamlingen godkendte her til aften bestyrelsens budgetforslag, som blandt andet indeholder en kontingentnedsættelse på 500,- kr. pr. husstand. Kontingent til foreningen udgør for regnskabsåret 2015, 1.750,- kr. i stedet for tidligere 2.250,- kr.

19. marts 2015

Generalforsamling 2015

Husk det er i aften kl. 19:00

Indkaldelsen med dagsorden kan sammen med diverse bilag ses under menupunktet  GENERALFORSAMLING

25. februar 2015

Kom gerne med input

Bestyrelsen skal snart på det årlige vej/fortovs tjek.

Vi kigger efter de steder, der trænger til opretning/udskiftning/vedligehold.

I er meget velkommen til at sende os jeres ønsker, hvor/hvad synes I trænger/skal laves i år?

Skriv til os via KONTAKT siden.

20. februar 2015

Husk jeres gæster på....

Parkering på fortovet koster dyrt, når det skal oprettes.

I 2014 brugte foreningen ca. 40.000 kr. på opretning af fortove,

underlaget er ikke beregnet til vægten af f.eks. en bil, så det sætter sig.

Husk jeres gæster på, at bilerne skal parkeres på vejbanen eller i indkørslen.

17. februar 2015

Ingen fejemaskine i år

Bestyrelsen har på seneste møde besluttet ikke at bestille fejemaskine i år. Så kantsten og vejbane hele vejen rundt om grunden skal ordnes af den enkelte grundejer, jf. regler for private fællesveje.

14. februar 2015

Pengeskab forsøgt smidt i søen

I et stykke tid har der stået et opbrudt pengeskab ved søen bag Freiasvej. Politiet har været forbi og sikre spor og det er nu en opgave for ejeren eller Falck at få det fjernet. Skabet indeholder en masse bon-ruller så noget tyder på det stammer fra en forretning.


Ved du noget? så er du velkommen til at skrive det til os. KONTAKT

5. februar 2015

Årlig besparelse ved skift til fjernvarme?

Vordingborg Forsyning har endnu ikke udmeldt priser for tilslutning og udskiftning til fjernvarme, men du kan allerede nu udregne din årlige besparelse ved et evt. skift til fjernvarme. Klik på den type varme du har i dag, og indtast dit forbrug:


ELVARME     OLIEFYR     NATURGAS

2. februar 2015

Ingen kvaler, fjernvarmen betaler

Vordingborg Forsyning arbejder i øjeblikket på at udregne prisen for tilslutning til fjernvarme i Kastrup og Neder Vindinge. I en mail skriver de, at der arbejdes på et totaltilbud, hvor afkobling og fjernelse af naturgassen er en del at tilbuddet. Hvornår de første kunder i vores område kan blive tilsluttet er dog stadig uvist.

29. januar 2015

Kampen om varme-kunderne er så småt igang

DONG har udsendt brev til alle deres naturgaskunder i vores område, hvor de venligst informerer om, at afmelding af naturgas koster penge, lidt over 7.000,- kr. koster det at få fjernet stikledningen fra vejen og indtil gasmålerskabet, der også fjernes, hvis det ikke er indmuret i huset.

"Det er prisen for at få fjernet det gasrør som ligger i jorden, fra vejen og ind til måleren, lyder det fra kundeservice som fortsætter, hvis vi skal grave røret frit på grunden, så reetablerer vi naturligvis efter os"

24. januar 2015

Billigere kontingent på vej

Det bliver, med bestyrelsens budgetforslag for 2015, 500 kr. billigere pr. husstand at være medlem af grundejerforeningen.

Nedsættelsen fra de nuværende 2.250 kr. til 1.750 kr. skyldes primært kommunens udmelding om udskiftning af vejbelysning, samt forsyningens planer om fjernvarme, der udskyder udgifterne til ny vejbelægning.

22. januar 2015

SEAS-NVE overtager drift af gadelyset

Det blev SEAS-NVE som vandt udbuddet om drift, vedligehold og modernisering af gadelyset i Vordingborg Kommune i de kommende 3-4 år. Ifølge udbudsmaterialet skulle vores gadelamper allerede udskiftes i år, men leveringen fra Phillips kommer til at knibe, så det kan godt blive 2016 før der kommer LED på vores veje. Se de nye lamper på vejbelysningssiden

21. januar 2015

Generalforsamling 2015

Bestyrelsen har på dagens bestyrelsesmøde, besluttet at årets generalforsamling afholdes torsdag den 19. marts kl. 19:00.

Der vil løbende komme opdateringer på siden GENERALFORSAMLING

15. januar 2015

Mulighed for GRATIS internet, med mere

Stofa og Kastrup Neder-Vindinge Antennelaug har lavet en aftale om at tilbyde 1/0,5 Mbit. Stofa Bredbånd til 0 kr./md.

Hvis du vil gøre brug af dette tilbud, skal du ringe til Stofas kundeservice på 88 30 30 30 – så hjælper de dig videre!

1 Mbit er ikke særlig hurtigt internet, men hvis det kun er til at tjekke mail og læse net-aviser er det ok. Kræver naturligvis at I er på fællesantennen.


Der er dog en anden ting, der kan gøre denne lille forbindelse meget mere "værd". Hvis I har et ældre fladskærms-TV som har et ok billede, men ikke digital tuner, så kan det stadig bruges efter den 22. januar, når STOFA lukker det analoge signal. I kan finde en brugt ZAPTOR boks på f.eks. Den Blå Avis og med den gratis internetforbindelse vil I via boksen kunne se TV, starte programmer forfra, sætte på pause og leje film, dette kræver nemlig en internetforbindelse fra Stofa, som de nu giver væk kvit og frit.

14. januar 2015

Vi vil gerne....

Årets generalforsamling nærmer sig, datoen planlægges på næste bestyrelsesmøde (21/1-2015)

Har I/du noget som ønskes på dagsordenen til årets generalforsamling, så skal dette være afleveret personligt til bestyrelsen SENEST 1. februar 2015.

Følgende mail kan også benyttes  gf2015@valhal-gf.dk

Forslag/punkter/ønsker er først modtaget, når I/du modtager en kvitteringsmail.

Hold ekstra øje med menu-punktet GENERALFORSAMLING i den kommende tid.

11. januar 2015

Skål og godt nytår

Årets nytårstaffel er netop overstået, vi var ca. 50 samlet til årets grundejerforenings-skål. Tak til Lis & Per Vængtoft for lån af stuer. Tak for det store fremmøde. Godt nytår fra festudvalget og bestyrelsen.

Se fotos fra dagen i fotoalbummet

10. januar 2015

STORM over sydsjælland

Hvis du vil vide hvor meget det blæser, hvad temperaturen er lige nu eller andet der har med det lokale vejr at gøre, så kan du kikke ind på antenneforeningens hjemmeside, hvor de aktuelle tal fra deres vejrstation kan aflæsen, minut for minut. KLIK HER

10. januar 2015

STOFA venter på gravetilladelse

Alle husstande på Freiasvej modtager stadig deres TV/internet-signal via den midlertidige ledning, oven på jorden, fra hovedskabet ved Odinsvej.

STOFA venter på en gravetilladelse, som skal gives af kommunen.

Hovedkablet i jorden blev ødelagt ifm lynnedslaget i december måned 2013.

Der skal graves nyt kabel ned hele vejen langs Freiasvej 1.

9. januar 2015

Nytårs-"kur/taffel" 2015

Ca. 55 deltager i årets nytårs-skål på søndag, så der bliver fuldt hus hos Lis & Per på Baldersvej 4.

3. januar 2015

Er du/I med i gruppen?

VALHAL Grundejerforening bruger naturligvis også Facebook.

Vi har en lukket gruppe KUN for medlemmer af foreningen, her kommer der beskeder fra nabo til nabo, samt hurtige "huske"-beskeder fra foreningen.

Er I medlem? I finder gruppen HER klik på "bliv medlem"

Gruppen blev flittigt brugt f.eks. i forbindelse med det kraftige lynnedslag før jul og senest i går, da der gik 2 unge mennesker fra hus til hus.

2. januar 2015

HUSK nytårs-"kur/taffel" 2015

REMINDER Det er i denne weekend der er tilmeldingsfrist til årets

"GODT NYTÅR SKÅL". I år mødes vi alle på Baldersvej 4, søndag den 11. januar 2015 kl. 16:00. Indbydelsen er omdelt. Har I mistet den? så kan den gen-printes fra festudvalgets side KLIK HER

Tilmeldingen skal afleveres på Freiasvej 5 SENEST søndag den 4/1-2015